Гарячий шоколад

Гарячий шоколад – саме ті ласощі, які достукаються до серця кожного. Ця солодка насолода зачіпає найтонші струнки душі витонченого естета, водночас не залишить байдужим того, хто спробує хоча б ковток магічного напою. Витончений десерт лише торкається губ, солодко тане в роті, а ваша уява малює неповторні хвилюючі картини, змушуючи зануритись у вічний світ людської насолоди, радості, щастя. Саме завдяки магічній дії цей напій міцно посів п'єдестал у душах людей. Тим більше славетний галицький гарячий шоколад. Солодкий десерт, виготовлений за старовинними рецептами галицьких кондитерів славився у минулому столітті на цілий світ і літаком доставлявся зі Львова до Відня.

Насьогодні гарячий шоколад поєднує у собі дві принади: надзвичайно смачного, корисного, тонізуючого солодкого напою та витонченого десерту, який втамовує голод і дає енергії на цілий день. А ще, фінські медики твердять – гарячий шоколад набагато корисніший для здоров'я ніж твердий. При вживанні какао скорочується ризик серцево-судинних захворювань, оскільки в цьому продукті містяться флавоноїди, здатні знижувати несприятливу дію на організм вільних радикалів.

  • Чорний шоколад
  • Білий шоколад з мигдалем і вершками
  • Шоколад з алкоголем
  • Шоколад з морозивом
  • ... та ще біля десятка різноманітних шоколадних шедеврів!

Історія винайдення

Виявили шоколадне дерево ацтеки в VI столiттi, майя спочатку зробили з шоколадних бобiв культ, а потiм розмiнну монету.
Першим європейцем, який спробував гарячий шоколад став Христофор Колумб. Лишень не оцiнив вiн такий перспективний продукт.Познайомив Європу з шоколадом у 1526 роцi розбiйник Кортес, який замолив грiхи перед iспанськими монархами ящиком добiрних какао-бобiв. Щоправда, рецепт iнкiв для iспанцiв здався дуже гiрким, i вони додали в гарячий шоколад тростинний цукор. Популярним гарячий шоколад став лише після того, як Анна Австрiйська (iспанська принцеса, пiзнiше - французька королева) привезла його до Францiї. В Парижі світське товариство одразу прийняло шоколад як модний напій. Проте католицька церква завагалася, чи приймати напій. Батьки-єзуїти, в руках яких перебувала левова частка шоколадної торгiвлi, зумiли переконати Папу в повнiй нешкiдливостi екзотичного напою. Саме тодi пролунав iсторичний вислiв: « Шоколад посту не порушує. Не може така гидота приносити комусь задоволення». Втiм, нарiвнi iз задоволенням, європейцi отримали з какао своєрiдну користь. У гарячий шоколад зручно було пiдмiшувати отруту - гiркуватий смак напою i його сильний аромат вiдбивали стороннi запахи.
Ще не встигнувши звикнути до нових ласощiв дуже швидко розiбралися i з еротичними властивостями шоколаду. Зокрема Казанова був переконаний, що його чоловiчу силу пiдтримує щоденна ранкова чашка гарячого напою. А не менш вiдомий маркiз де Сад навiть iз Бастилiї вимагав вiд своєї дружини передач iз шоколадними пастилами.
PolskiEnglish
Веб дизайн Львів